Verhalen van patiënten

We durven te stellen dat de Collum Behandeling een hoog succespercentage heeft. Voor veel mensen is het een openbaring te voelen dat hun nek, na een behandeling, weer recht staat, na vele jaren van ellende.

We schatten dat de laatste 10 jaar meer dan 9000 mensen een behandeling ondergaan hebben bij een Collum Behandelaar.

Hier vertellen een aantal van onze patiënten hun verhaal.

Ellen

Klachten: Hoofdpijn

Veertig jaar geleden heb ik een auto-ongeluk gehad.

Daarna had ik veel last van hoofdpijn omdat mijn nek verkrampte. In de loop der jaren kwam ik erachter dat, als ik mijn nek bedekte, er minder last van had. De laatste jaren kon ik zelfs geen spleetje tussen shirt en sjaal verdragen en naaide dat dan regelmatig aan elkaar.

Lennert Schippers is mijn buurman en zo’n tweeënhalf jaar lang heb ik hun verhalen aangehoord wat een man in België had kunnen doen met de klachten bij zijn moeder en bij zijn gezin. Én de veranderingen met eigen ogen gezien.

Totdat hij tegen mij zei dat hij zelf die studie ging volgen. Aan het eind van de studie vroeg hij mij mee naar België om als proefkonijn te fungeren met een supervisor erbij.

Na een grondig onderzoek, bleek ik, wat ik zelf ook al had bedacht, een lichte whiplash te hebben. De atlas is toen rechtgezet met behulp van vibratie. Ik heb het niet als zeer pijnlijk ervaren. Daarna voelde ik een soort van opgelucht. Ik stond ook gelijk recht. Daarna een wandeling gemaakt met onbedekte hals. Nergens last van. Heel bijzonder.

De dagen erna kreeg ik spierpijn en verschrikkelijke dorst, maar gingen ook mijn emoties met me aan de haal. Logisch, want je zenuwbaan komt ook meer vrij te liggen. Ik had ook nog een onverwachte, fijne bijwerking. Ik bemerkte de tijd erna dat ik een betere gezichtsdoorbloeding had, wat een gezondere huid oplevert.

Na 6 weken was er de nacontrole. Ik voelde ook wel dat dat nodig was, want ik voelde inmiddels een blokkade wanneer ik mijn nek naar rechts draaide. De spieren op mijn schouders werden, weer m.b.v. vibratie, meer naar voren gelegd, wat erg pijnlijk was. ’s Avonds verschrikkelijke spierpijn, de volgende dag was het gelukkig al bijna helemaal weg.

Nu, bijna 2 maanden later, gaat het prima en kán ik zelfs niet meer krom lopen, wat ik vaak automatisch deed vanwege de stand van de spieren.

Ik raad inmiddels iedereen met hoofdpijn, nek of rugklachten aan, om zich in ieder geval eens te laten onderzoeken of de klachten misschien wel van een verkeerde atlasstand komen.

Joke

Die eerste nacht sliep ik voor het eerst in 14 jaar zonder pijn!

“In 1998 kreeg ik RSI, waardoor ik geen fijne motoriek aan beide handen meer had en ook verminderd gevoel.”

“Daarna kreeg ik in 2002 als fietser een ongeluk met een vuilniswagen, waardoor mijn rechterarm ernstig beschadigd raakte.”

“Sindsdien had ik altijd pijn, ging wekelijks naar therapie en heb talloze pijnbestrijdingsbehandelingen in het ziekenhuis ondergaan. Ik sliep op een speciaal voor mij gemaakt kussen, had een aangepaste werkplek en auto.”

“Tot ik in 2016 tijdens onze vakantie Guido Loozen ontmoette. Hij bood aan mij te behandelen. De behandeling met het apparaat was wel pijnlijk, maar ik merkte meteen dat het hielp.”

“Die eerste nacht sliep ik voor het eerst in 14 jaar zonder pijn! Na de vakantie ben ik nog één keer naar therapie geweest: om afscheid te nemen.”

“Ik ben nu al ruim 2 jaar pijnvrij en kan mijn werk op een normale wijze doen. Ook kan ik mijn hobbies (haken, breien, naaien) weer doen!”

“Ik ben Guido Loozen heel dankbaar dat hij mij wilde behandelen en heb inmiddels al vele mensen die maar voorttobden met hun gezondheid naar hem verwezen.”

“Ik ben ook heel blij dat deze methode nu in Nederland wordt toegepast, zodat nog meer mensen hierdoor kunnen opknappen.”

Irene

Ik ben bij Lennert Schippers geweest voor een Collum Behandeling.

Had sinds acht jaar pijn, na gevolgen van kanker, pijn in mijn linker arm. Kon mijn arm niet meer omhoog krijgen, na veel pijn-bestrijding en pijn behandelingen. en operatie’s Ben ik bij Lennert Schippers terecht gekomen. “De Collum Behandeling” heeft hij bij mij gedaan. En ik kan vertellen dat na de eerste behandeling ik mijn arm weer omhoog kan krijgen zonder pijn. En hoe het lichaam in mekaar zit blijkt ook uit dat ik na jaren van verschillende dingen gebruikt te hebben voor stoelgang ik ook nu kan zeggen dat ik een geweldige stoelgang heb. Wat ben ik blij dat ik de stap gezet heb.

Als er twijfels zijn over de behandeling. Kijk op de site www.collumbehandeling.nl en neem de stap.

Een blije Irene

Leanne

Onze zoon is in september geboren en was een heerlijk mannetje. Hij dronk met borstvoeding alleen heel onrustig als hij op zijn linkerzijde lag. Ook had hij altijd zijn handjes als stevige vuistjes samengeknepen. Verder weinig klachten, sliep goed, huilde zelden. Nadat ik hem op mijn arm had en hij onverwachts zich naar achteren liet vallen, maakte hij een vreemde draai met zijn nek, omdat ik hem laat pas tegen kon houden. Daarna keek hij elke keer heel kort naar links en op een ochtend kon hij zijn hoofdje niet links krijgen na een nacht slapen. Eenmaal op, trok het weer bij. Ter controle heeft Lennert gekeken en hem behandeld. Onze zoon was zo relaxed tijdens de behandeling en zijn handjes waren heerlijk ontspannen open al tijdens de behandeling. Daarna keek hij weer helemaal naar links en sinds de behandeling drinkt hij heel rustig. Ook gaat hij nu bewust dingen pakken. Zo mooi om te zien hoe die behandeling zelfs bij baby’s zoveel rust geeft en effectief is!

Ellen

Onze dochter is 10 maanden en heeft vanaf de geboorte verschrikkelijk veel gehuild!

We hebben van alles geprobeerd; manuele therapie/ fysiotherapie/ voedingswijzigingen ETC.!

Niets maar dan ook niets heeft ons geholpen.

Toen ik van Lennert zijn vrouw over de behandeling hoorde was ik septisch en dacht dat ook dit bij ons meisje niet zou helpen…

Tot op een avond bij mij echt de stoppen doorsloegen, wij (en ons hele gezin) werden echt dol van het gehuil.

Er moest iets gebeuren..!!

Dezelfde avond heb ik een afspraak gemaakt, en kon gelukkig heel snel terecht.

Lennert zag gelijk dat het niet klopte.

Haar nek(wervel) heeft waarschijnlijk vanaf de geboorte al niet goed gezeten.

Vanaf het moment van de behandeling kregen we een volslagen ander kind.

Ze was blij en huilde niet!!!! De dag na de behandeling ging ze langs de tafel lopen en uit zichzelf zitten…

We kennen ons kind niet meer terug! Na al die maanden huilen is bij ons de rust weer in het gezin gekomen!

Maar wat het belangrijkste is ze zit fantastisch in haar vel!

……. Het klinkt echt te mooi om waar te zijn … maar is dit geval eerlijk waar!!!

Stefan

Mijzelf laten behandelen bij Lennert omdat ik last van klachten mbt hand-oog coördinatie en duizelingen. Een dag of 3 na de behandeling waren de klachten verdwenen, ook de nek en rugklachten. Aanrader!

Rita

“Na jarenlange pijnklachten van nek, rug en schouders … geen definitieve remedie, enkel soelaas bij pijnstiller, ontstekingsremmers, auto immuuntherapie en kine (fysiotherapie). Steeds kwamen de klachten terug en namen vaak toe tijdens drukkere periodes, spierspanning en uiteindelijk nekhernia. Uitstralende pijn naar armen, zenuwpijn … Bij het zitten in zetel tegen de rugleuning, bij het liggen op mij rug in bed, na tien minuten onhoudbaar van de pijn wat resulteerde in het nemen van een zware pijnstiller ook voor het bekijken van een film of lezen van een boek. Onderbroken slaap, de nek en schouderpijn die je wakker maakt en houdt”.

“En dan kwam voor mij die verlossende Collum Behandeling”.

“Nu sta ik met meer energie en vitaliteit op na een intensieve slaap en heb een betere recuperatie van mijn lichaam na een drukke periode. Ochtend stijfheid en zenuwpijn zijn sterk in intensiteit afgenomen. Ik neem nu nog zelden medicatie in en voel me veel alerter”.

“Ik kan gemakkelijker met een rechte rug zitten ipv. een ingezakte houding”.

“Mijn spieren zijn meer ontspannen en de scheefstand van mijn heupen is verminderd. Mijn bloedcirculatie is bevorderd door de spierontspanning, mijn metabolisme is versneld”.

“Soms had ik last van duizeligheid, tot nu toe behoort dit ook tot het verleden”.

“Mijn comfort en levenskwaliteit is sterk toegenomen”.

“Dankjewel Karen, voor het uitoefenen van deze therapie”.

Luc Fillet

Hier mijn verslag van de Collum Behandeling:

“Na het binnenkomen werd er uitgelegd hoe er tewerk ging gegaan worden. Voor de behandeling werden eerst de ‘voor’ foto’s genomen, de grenzen van de nek werden vastgelegd om deze nadien te kunnen vergelijken met de ‘na’ foto’s”.

“De behandeling was niet direct de meest prettige ervaring, gezien mijn nek een zeer gevoelige plaats is was het een pijnlijke ervaring. Na de behandeling voelde ik wat licht in mijn hoofd, alsof mijn hoofd wat losser op mijn schouders stond. Het slapen ging niet zo goed”.

Dag 1

“Toch wel niet zo een goede nacht gehad. Een pijnlijke nek zorgde voor een onrustige nacht. De douche was verkwikkend maar mijn haar wassen was weer pijnlijk. Het warme water voelde eerder pijnlijk dan lekker aan in mijn nek. Alles is wat opgezwollen en pijnlijk., Mijn rug is goed te doen. Het zal een paar dagen nemen voor alles wat tot rust komt. Het moet gezegd dat ik me verrassend goed voel vandaag, kan mijn vinger er niet op zetten maar het gaat gewoon lekkerder.”

Dag 2

“Beter slapen en geen hoofdpijn zijn alvast de eerste dingen die me opvallen. Blijkbaar zijn mijn darmen ook wat beter want ik heb een meer normale stoelgang, ervoor was dit ook een probleem. Voor mij mag het zo verder gaan.”

“Ook het draaien van mijn hoofd is veel soepeler en ik kan me verder draaien nu. Achteruit rijden met de wagen gaat nu ook makkelijker, men staat niet altijd stil dat dit een probleem was tot men het verschil ziet, letterlijk dan.”

Na een kleine week

“Geen hoofdpijn meer ook het ’s nachts niet meer, geen nek en schouder pijnen. Het lijkt bijna onwezenlijk na zolang pijn gehad te hebben dat de pijn nu weg is. Alleen zit de schrik erin dat het zou terugkomen! Mijn lichaam lijkt zich te herstellen, darmen zijn ook beter en voel me rustiger dan voorheen.”

“Na een weekje terug geweest voor een deugddoende relax massage. Waarom gaat de tijd dan toch altijd zo snel… ik had zo kunnen blijven liggen… maar mooie liedjes…”

Een maand later…

“Terug geweest om een correctie te laten uitvoeren, weeral even afzien, bij mij is dit een zeer pijnlijke ervaring geweest maar laat dat met alle plezier uitvoeren. Gezien het resultaat dat de oorspronkelijke behandeling als resultaat gaf wou ik dit zeker nog laten doen.”

“Mijn bewegelijkheid is TOP, geen hoofdpijn meer, niet meer wakker worden in het midden van de nacht. Een verademing als het ware. Ook nu na de correctie merk ik dat ik mijn hoofd terug wat verder kan draaien en achterom kijken is nu ook weer mogelijk wat met de wagen zeker de moeite is.”

“Ik stond er ook wat twijfelachtig over maar nu het gedaan is heb ik nog geen seconde spijt gehad. Ook niet van de correctie.”

“Een mens staat niet stil bij het feit dat het wat minder gaat, “het zal de ouderdom zijn”, of je staat er gewoon helemaal niet bij stil.”

“Ik kan iedereen die hoofd, nek en schouderklachten heeft aanraden om dit als nog eens te laten nakijken en indien nodig de Collum Behandeling te laten uitvoeren.”

Kristien

“Sinds de geboorte van onze tweeling zat ik verveeld met problemen aan mijn nek. Ik ben sindsdien wel 100 keer langs geweest bij een chiropractor om mijn nek te behandelen en heb zeker 10 keer van hoofdkussen veranderd. Vorig jaar in november kreeg ik op mijn werk een folder toegestuurd over de Collum Behandeling. Ik besloot om meteen een afspraak te maken. Volgens de specialiste stond mijn hoofd verkeerd en kon ik mijn hoofd onvoldoende draaien. Na twee behandelingen voelde ik al een ongelofelijk verschil. Mijn nek deed veel minder pijn en is nu ook bewegelijker dan voordien. Ik kan mij nu ook mooi recht houden, iets wat mij vroeger niet lukte. De hoofdpijn en duizeligheid waar ik vaak last van had zijn intussen ook verdwenen. Tot op vandaag ondervind ik nog elke dag verbetering sinds ik met de behandeling begon.”

Pat

“Al vele jaren had ik dag en nacht last van pijnlijke spieren, rugpijn, nekpijn, pijn aan mijn armen met tintelingen en “slapende” handen en voeten tot gevolg. Ik kon niet meer soepel bewegen. Ik had geen energie, had last van concentratiestoornissen, last van oorsuizingen, evenwichtsverlies, krachtsverlies, pijn aan mijn lies,… Ongeveer 2 jaar geleden heb ik een hernia-operatie ondergaan. De pijn bleef. Ik had nog alle klachten die ik voordien ook al had. Toen ben ik bij Karen Leyn gegaan voor de Collum Behandeling. Ik ervaarde eigenlijk geen pijn. Onmiddellijk na de behandeling kon ik mijn hoofd veel meer naar achteren en naar links en rechts draaien! Alles was veel soepeler! De dag nadien had ik wel een gevoel van “blauwe plekken” in mijn nek. Dit ging vlug over. Sindsdien is mijn rugpijn veel minder. Ik heb bijna geen tintelingen meer. Ik kan me veel beter concentreren en heb weer veel meer energie. Mijn benen hebben terug dezelfde lengte en mijn schouders staan terug op gelijke hoogte. Ik heb zelfs mijn steunzolen niet meer nodig! Had ik het eerder geweten, dan had ik de behandeling al veel langer gedaan. Het is een wonder! Ik raad het iedereen aan!”